Органічні і біодинамічні методи у виробництві вина в Viticcio

Якість терруарного вина багато в чому залежить від ділянки землі, на якій культивується виноград. Другим важливим чинником, завдяки якому досягаються високі характеристики цього напою, є професіоналізм і особисте ставлення виноградаря до землеробства. Тому, команда автентичної італійської виноробні Viticcio, створюючи винні шедеври, приділяє особливу увагу ґрунту і фахівцям з органічного сільського господарства, зокрема по біодинамічним технологіям.

Що означає органічне або біодинамічне виноробство? Це не просто дотримання конкретних норм вирощування винограду заради отримання сертифіката якості, хоча і це, безумовно, важливо. Швидше, це філігранний стиль мислення, при якому виноградар враховує цикли розвитку виноградної лози, кліматичні «капризи» навколо неї і природні можливості запобігання її хвороб. Таке виноробство немислимо без терпіння, яке допомагає виноградарю відчувати лозу навіть в умовах постійної мінливості температури повітря.

Але найкраще розповість про органічне виноробство енолог виноробні Viticcio Даніель Инноченти:

 

  • «З тих пір як ви почали використовувати біодинамічні методи, які відкриття ви зробили в науці про вино?»
  • Д.И .: «Саме терруар робить вино елегантним, а різноманітність його смакових нот в першу чергу залежить від характеристик ґрунту і клімату. Біорізноманіття місцевості захищає виноградну лозу від бур’янів і комах, роблячи її по суті самодостатньою в боротьбі зі шкідниками. Також важливо змиритися з тим, що при органічному виноробстві кількість продукції зменшується, але підвищується якість».

 

  • Які саме біодинамічні методи ви практикуєте?
  • Д.И .: «Перш за все, це глибока обробка ґрунту і його засівання насіннєвими і трав’яними сумішами і підживлення рослинними екстрактами, які стимулюють у виноградної лози її природні захисні механізми. Також, корисно використовувати препарати з коров’ячого гною і коров’ячого сиропу».

 

  • Чи використовуєте ви дозволені пестициди і хімікати, і як вони позначаються на якості вина?
  • Д.И .: «Крім рослинних препаратів, для захисту нашої лози ми використовуємо мідь, сірку і метабісульфіт калію, тобто знову-таки, природні компоненти. Фактично ми маємо право і могли б використовувати препарати неорганічного землеробства, але ми прийняли рішення проводити наші вина найбільш природним способом».

 

  • Які відмінності у виробництві вина і кінцевому продукті між органічним і неорганічним виноробством?
  • Д.И .: «У органічних виноробів менше інструментів для управління надзвичайними ситуаціями, які шкодять виноградникам. У випадках кліматичних катаклізмів звичайні винні заводи просто застосовують хімічні речовини для швидкого відновлення лози. Ми ж запобігаємо збиток і управляємо виноградником як самостійною екосистемою – саме в цьому секрет нашого успіху. Тому, займаючись органічним землеробством, ми виробляємо не кількість, а якість. Я завжди кажу, що органіка – це просто думати про завтрашній день, що зовсім не складно. Інша річ, що застосовані нами в сільському господарстві біодинамічні методи, які враховують езотеричну сумісність ґрунту і рослини – це вже набагато складніше здійснювати, а тим більше пояснити словами».

Таким чином, купуючи вино в нашому Інтернет-магазині ви купуєте тільки якісне вино, виготовленого з винограду, який збагачувався виключно природними добавками, зростаючи в турботі і гармонії з навколишнім світом.

Останні новини